Wanneer je een auto least in plaats van koopt is het grote voordeel dat je niet in één keer een grote klap geld kwijt bent. Je betaalt namelijk iedere maand een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Wil je een auto leasen maar is het leasebedrag voor een nieuwe leaseauto aan de hoge kant? Dan kun je beter kijken naar de mogelijkheden om een occasion leasen. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, weet je misschien niet hoe je dit aanpakt. Daarom helpen wij je in dit artikel op de goede weg!

Private lease occasion? Ga niet over één nacht ijs

Ben je erover uit dat je een auto wilt leasen? Is het je eerste auto? Of is je huidige auto aan vervanging toe? Dan wil je mogelijk spijkers met koppen slaan. Het is alleen niet verstandig om over één nacht ijs te gaan. Doordat leasen de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, is het aanbod alsmaar groter geworden. Je hebt dus flink wat om uit te kiezen.

Zie je een tweedehands leaseauto en ben je hier op slag verliefd op? Dan wil je misschien direct een leasecontract afsluiten. Toch doe je er goed aan om nog even verder te kijken. Mogelijk kom je elders wel een soortgelijke auto tegen, maar dan voor veel minder geld. Neem daarom vooral de tijd en oriënteer jezelf goed. Alleen dan lukt het je namelijk om de beste private lease occasion te vinden.

Vergelijke tweedehands leaseauto’s

Wie op zoek is naar een 2ehands leaseauto begint zijn zoektocht waarschijnlijk online. De kans is groot dat je iets als ‘tweedehands auto leasen’ intypt in een zoekmachine. Deze zoekopdracht levert je talloze resultaten op. De meeste mensen klikken één van de eerste resultaten aan en kijken of hier een geschikte tweedehands auto tussen zit. Als hier niets kunt vinden, ga je waarschijnlijk door naar de volgende site.

Wanneer je deze aanpak hanteert, kan het je behoorlijk veel tijd kosten om een tweedehands leaseauto te vinden. Gelukkig is er een makkelijkere en snellere manier om leaseauto’s te vergelijken. Er zijn namelijk vele vergelijkingssites die het werk al voor jou hebben gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het bedrijf driectleaseprivate.nl. Nadat je jouw wensen hebt ingevuld, gaat deze site direct voor je aan de slag. Je krijgt binnen de kortste keren een overzicht te zien, waardoor je snel ziet wat de beste leaseauto is.

Kijk niet alleen naar de prijs

Een veelgemaakte fout bij het vergelijken van leaseauto’s is dat er vaak voor de goedkoopste private lease auto gekozen wordt. Een laag maandbedrag is prettig, maar het moet niet ten koste gaan van andere zaken. De voorwaarden zijn namelijk minstens zo belangrijk. Wanneer je hier geen blik op werpt voordat je het contract afsluit, kom je uiteindelijk misschien voor verrassingen te staan. Dit is niet wenselijk, want hierdoor kan jouw leasecontract (een stuk) duurder uitvallen dan je op voorhand verwacht had. Reden genoeg om altijd verder te kijken dan de prijs.

Wij wensen je veel succes met de zoektocht!

nl_NLNL