Een zakelijke auto is een voertuig dat de efficiëntie en uitstraling van je bedrijf kan beïnvloeden. Of je startende bent of al een behoorlijk eind op weg bent, een zakelijke auto kan een goede aanschaf zijn. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe zakelijke auto is het goed om wat zaken te overwegen. In dit blog helpen we je een handje op weg bij het kiezen van jouw nieuwe bedrijfsauto.

Zakelijke behoeften

Voordat je een keuze maakt, is het erg belangrijk om je zakelijke behoeften te bepalen. Waarvoor ga je de auto gebruiken? Ga je veel langs bij klanten, vervoer je meestal goederen of gebruik je de auto ook grotendeels privé? Hoeveel passagiers moeten er in de auto passen en welke ruimte heb je nodig? Door deze factoren inzichtelijk te maken zorg je dat je een duidelijke schets hebt van de soort auto die je zoekt.

Overweeg alle opties

Naast dat je een nieuwe auto kan kopen heb je meerdere opties. Bij bedrijven zoals Dutchlease kan je ervoor kiezen om een auto te leasen. Dit kan een interessante optie zijn. Je kan namelijk kiezen uit een breed aanbod aan auto’s. Wil je niet te veel betalen? Een occasion lease zakelijk van Dutchlease is ook een goede optie. Hierbij kies je uit een aanbod aan gebruikte auto’s. Zo kan je wel een auto aanschaffen voor je bedrijf zonder al te veel kosten te maken. Daarnaast kan je ook kiezen om een tweedehandsauto te kopen. Kijk wel goed naar de voorwaarden voordat je deze aanschaft.

Budget en kosten

Voordat je een grotere aankoop voor je bedrijf doet is het belangrijk om te kijken naar het financiële aspect van je bedrijf. Bereken je budget en houd rekening met de aanschaf en de bijkomende kosten. Kijk goed waar je naar op zoek bent en wat er binnen je budget valt. Kijk ook goed naar de onderhoudskosten. Bij sommige auto’s zijn onderdelen schaars, waardoor de prijs enorm kan oplopen. Kies je voor een zakelijke leaseauto, dan hoef je geen rekening te houden met eventuele reparaties of verzekeringen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in het verkeer. Overweeg daarom om te kiezen voor een auto met een lage CO2-uitstoot of kies voor een hybride of voor een volledige elektrische auto. Niet alleen draag je bij aan een beter milieu, maar je kunt ook profiteren van fiscale voordelen en lagere kosten op de lange termijn. Deze zaken zorgen ook voor een representatieve uitstraling. Deze is erg belangrijk wanneer je werkt met klanten. Vergeet ook niet om een proefrit te maken voordat je de auto aanschaft. Zo weet je zeker dat je de juiste auto hebt uitgekozen die past bij jouw wensen. Hoe gaat jouw nieuwe zakelijke auto eruitzien?

nl_NLNL