Uiteraard wil jij dat jouw leaseauto in topconditie is. Dan is het van groot belang om jouw auto goed te onderhouden. Zo ga je bijvoorbeeld slijtage tegen en ben je uiteindelijk zo min mogelijk onderhoudskosten kwijt aan jouw auto. In deze blogpost lees je verschillende onderhoudstips voor je leaseauto.

Leasecontract

De kosten van het onderhoud kunnen per leasecontract verschillen. Vaak zitten de onderhoudskosten in het leasecontract. Dit betekent dat deze kosten dan betaald kunnen worden door de leasemaatschappij. Dit geldt overigens niet voor ieder leasecontract: bij financial lease moet je wel zelf opdraaien voor onder andere de onderhoudskosten. Lees je dus goed in op de leasevorm waar jij interesse in hebt. Je kunt je hierin verdiepen door te zoeken op ‘zakelijk auto leasen’.

Onderhoudstips

Naast het reguliere onderhoud kun je zelf ook verschillende dingen doen om jouw leaseauto in een goede conditie te houden.

Tip 1: Bandenspanning controleren

Zo kun je bijvoorbeeld regelmatig jouw bandenspanning checken. Het hebben van de juiste bandenspanning zorgt ervoor dat jouw banden minder snel slijten. Ook rijd je met de juiste bandenspanning een stuk veiliger én zuiniger: ook niet geheel onbelangrijk.

Tip 2: Olie en vloeistoffen controleren

Naast het controleren van de bandenspanning is het ook belangrijk om de olie en alle vloeistoffen te controleren. Vul deze aan als dit nodig is. Als je dit goed checkt en bijvult wanneer nodig is, kun je de levensduur van jouw auto flink verlengen. Zo voorkom je mechanische problemen.

Tip 3: Een schone auto

Ook het schoonhouden van jouw auto is een essentieel onderhoudstip. Jouw auto ziet er dan mooi uit, wat natuurlijk een goede verzorgde uitstraling geeft wat bijvoorbeeld belangrijk is voor een auto van jouw zaak. Het schoonmaken van het exterieur van jouw auto is ook belangrijk. Zo wordt ook de lak goed beschermd. Ook is het goed om regelmatig het interieur mooi schoon te houden. Hierdoor blijven er geen vieze geurtjes in jouw auto hangen. Dit is tegenwoordig nog belangrijker. Dit komt door de verschillende sensoren en camera’s waarmee een auto uitgerust is. Door een smerige camera kun je niet goed kijken en smerige sensoren kunnen minder goede signalen oppikken.

Tip 4: Voorzichtig rijden

Dit spreekt voor zich, maar het is nou eenmaal een belangrijke tip. Rij voorzichtig en vermijd dan ook agressief rijgedrag. Zoals te hard remmen, snel optrekken en scherpe bochten maken. Hierdoor kunnen bepaalde onderdelen van de auto nog sneller slijten.

Tip 5: Geluiden opmerken

Let goed op jouw auto. Als je bijvoorbeeld gekke geluiden hoort, kan dit een teken zijn dat er iets mis is. Denk aan piepende of krakende geluiden. Wanneer je dit hoort, kun je het beste meteen er naar laten kijken.

nl_NLNL