Private lease is een groeiende trend in Nederland, met steeds meer mensen die kiezen om hun auto te leasen in plaats van hem te kopen. Er zijn een aantal redenen voor deze trend, waaronder het feit dat private lease een meer betaalbare optie kan zijn, vooral voor mensen die niet veel kilometers rijden.

Hoe werkt private lease?

Met private lease betaal je een maandelijkse bijdrage die de kosten van de auto, de verzekering, het onderhoud en de pechhulp dekt. De looptijd van het leasecontract is meestal tussen de 12 en 60 maanden, en je kunt een kilometerstand kiezen die bij je past.

Waar vind je private lease deals?

Er zijn een meerdere bedrijven die private lease deals aanbieden in Nederland. Meer informatie over private lease vind je bijvoorbeeld op de website van de Consumentenbond voor meer info over auto leasen. Op deze site nemen we de Peugeot e-208 als voorbeeld.

De Peugeot e-208

Een van de meest populaire auto’s die beschikbaar is op private lease is de Peugeot e-208. De elektrische Peugeot e-208 is zeer compleet en wordt standaard geleverd in de “Allure Pack” uitvoering met o.a. climate control, cruise control, 16″ lichtmetalen velgen, achteruitrijcamera, keyless start, DAB+ radio, LED achterlichten, automatische ruitenwissers en verwarmbare voorstoelen. Optioneel is een navigatiesysteem beschikbaar. De actieradius van de auto met een volle accu is volgens de fabrikant 362 km.

De kosten van private lease

De kosten van private lease variëren afhankelijk van de auto die je kiest, de looptijd van het contract en de kilometerstand. Je kunt echter verwachten om tussen de €400 en €500 per maand te betalen voor een Peugeot e-208 afhankelijk van welke uitvoering en voorwaarden je kiest. De leaseprijs is inclusief wegenbelasting, verzekering en pechhulp, vervangend vervoer in NL na 48 uur, onderhoud, banden en reparaties

Statistieken

  • In 2022 is het aantal private leasecontracten in Nederland met 25% toegenomen.
  • De gemiddelde maandelijkse kosten van private lease bedragen €450.
  • De meest populaire auto’s op private lease zijn de Peugeot e-208, de Renault Zoe en de Volkswagen ID.3.

Conclusie

Private lease is een geweldige optie voor mensen die een nieuwe auto willen rijden zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten van het bezit. Als je overweegt om te leasen, zorg er dan voor dat je deals van een aantal verschillende bedrijven vergelijkt om de beste deal voor jou te vinden.

nl_NLNL