Ga je binnenkort naar Griekenland toe? Bijvoorbeeld voor een leuke vakantie, of omdat je er moet zijn voor het werk? Dan is het natuurlijk handig om te weten hoe het verkeer in Griekenland is en waar je rekening mee moet houden. Dus ga je voor transport Griekenland, of gewoon recreatief. Lees dan snel verder

Transport Griekenland: de drukste wegen

Als het gaat om wegennet Griekenland, zijn er een aantal wegen die doorgaans altijd druk zijn en waar de kans groot is dat je gaat vastlopen. Omwille van die reden is het aan te raden om die wegen te vermijden, zodat de kans groter is dat je niet in de problemen raakt. Een voorbeeld van een hele druk weg is de A1 bij Athene en Thessaloniki. Die kun beter vermijden, anders is de kans groot dat je een lange periode in het verkeer blijft vasthaken. Een ander weg is de A8A van Patras naar Athene. Ook dit is een locatie waar je beter niet langs kunt rijden als je de drukte graag wilt vermijden.

Drukke tijden wegennet Griekenland

Natuurlijk is het verkeer ook afhankelijk van de tijden van het jaar. Dus ga je als transporteur Griekenland op pad, dan is het ook verstandig om rekening te houden met die verschillende jaargetijden. Voornamelijk in de zomermaanden is het heel erg druk in Griekenland. De drukte begint ongeveer vanaf half juni en gaat dan door tot half september. In die periode zijn er veel toeristen in Griekenland, aangezien Griekenland een echt vakantieland is waar veel mensen jaarlijks heengaan. Er is dan ook veel prachtigs te bewonderen en het is er altijd heerlijk weer waar je van kunt genieten. In deze periode is het dan ook aan te raden om drukke wegen te mijden. Zodat je nergens vast komt te zitten als transporteur.

Geen verkeersinformatie in vreemde talen

Het nadeel van Griekenland is dat er geen verkeersinformatie in vreemde talen wordt gegeven. Dus als buitenlander heb je daar niet heel veel aan, tenzij je natuurlijk goed Grieks spreekt. In die gevallen kun je profiteren van die kennis en meer te weten komen over het actuele verkeer in Griekenland. Het voordeel van Griekenland is wel dat je met vragen de toeristenpolitie kunt bellen, het nummer toeristenpolitie: 171 (Engelstalig). Deze kunnen je helpen met verscheidene problemen en je verschillende vormen van informatie verstrekken. Je kunt ook met ze converseren in andere talen. Meestal is Engels het gemakkelijkste, omdat dit een algemene taal is die veel wordt gesproken in Nederland en Griekenland, Duits kan in veel gevallen ook.

Niet rijden in donker buiten de steden

Nederland staat bekend om zijn goed verlichte wegen. We hebben dan ook gigantisch veel straatlantaarns in Nederland, waardoor je ook in afgelegen gebieden ‘s nachts goed kunt rijden. In Griekenland wordt niet aangeraden om in het donker te rijden buiten de steden.

Rij tot slot veilig en las zo nu en dan een pauze in!

 

nl_NLNL