Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Dan zijn er veel verschillende merken en modellen om een keuze uit te maken. Ieder model kan jou weer geheel andere specificaties opleveren en de autoritten eenvoudiger maken. Het is daarom van belang dat je vooraf weet waar je allemaal rekening mee moet houden. Alle specificaties kunnen namelijk helemaal aan jouw wensen aangepast worden als je weet waar je naar moet kijken. Want hoe zorg je er nou voor dat je uitsluitend de gemakken ervaart? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat een auto kopen heel eenvoudig wordt en je binnen een korte tijd een auto hebt voor al jouw ritten.

nieuwe auto selecteren en de juiste filters gebruiken

Jouw wensen op een rij zetten

Een auto kopen begint door jouw wensen op een rij te zetten. Je hebt ongetwijfeld een aantal specificaties die je sowieso terug wilt zien bij de auto. Denk hierbij als eerste aan de basis. De kleur van de auto, de elektrische ramen of het hebben van bluetooth in de auto zijn enkele voorbeelden van de specificaties waar je naar kan kijken. Door vooraf een wensenlijstje op te stellen kan je gerichter kijken naar de specificaties van de auto. Denk daarbij ook na over de aanwezige APK. Een minimale duur tot de volgende APK kan ook een factor zijn waar je naar kan kijken. Zo voorkom je dat je snel voor nieuwe kosten staat na de aankoop. Daarnaast kun je eenvoudiger zoeken op verschillende autoverkoop websites door filters slim te gebruiken. Hierdoor krijg je een aanbod te zien welke voldoet aan jouw specificaties en hoef je niet eindeloos te scrollen.

De modellen met elkaar vergelijken

Zodra je jouw wensen op een rij hebt staan, kan je kijken naar de merken en modellen die hierop aansluiten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de Peugeot 308 hierop aansluit. Ook andere merken en modellen zijn terug te vinden in het aanbod. Let erop dat je bij tweedehands modellen niet altijd de gewenste kleuren kan krijgen. Je bent immers gebonden aan het beschikbare aanbod. Om terug te komen op het gebruik van de eerder genoemde filters, overdrijf niet met het instellen van te veel filters. Hierdoor wordt het aanbod wellicht onbedoeld te klein. Als je bijvoorbeeld inklapbare zijspiegels een leuke optie vindt maar niet cruciaal is voor je keuze, stel je dit filter natuurlijk niet in. Daarnaast moet je goed nadenken over de kosten van bepaalde accessoires. Indien je een trekhaak wil maar deze zit niet op de auto, dan kun je deze natuurlijk altijd achteraf laten monteren. De kosten voor een vaste trekhaak liggen rond de 500,-. Het ontbreken van in dit geval een trekhaak kun je natuurlijk ook altijd gebruiken in de onderhandeling, vaak heeft een garage wel enige marge en zou je er een trekhaak bij kunnen onderhandelen.

Specificaties maken het verschil

Als laatste kan je nog kijken naar de eventuele extra’s waarvan jouw auto voorzien moet zijn. De specificaties brengen allemaal een ander gebruiksgemak met zich mee en kunnen er ook voor zorgen dat je weer andere ervaringen krijgt met de auto. Voor de verkoop is er een lange lijst aan specificaties opgesteld, zodat je hier een goed overzicht van hebt. Je moet er dan dus wel voor zorgen dat je weet wat het allemaal inhoudt en welke extra voordelen het jou op kan leveren. Zowel de Peugeot 308 als een van de andere modellen kunnen ervoor zorgen dat je weer veilig van A naar B komt en geniet van alle gemakken.

nl_NLNL