Het is je misschien opgevallen dat steeds meer mensen, zowel zakelijk als privé, een elektrische auto rijden. Er zijn een aantal redenen waarom het aantrekkelijk is om in een elektrische auto te rijden. Een daarvan is omdat elektriciteit als brandstof minder kost. Nog een reden dat er steeds meer elektrische auto’s worden gekocht en geleased, is dat hun actieradius groter wordt. Ook zijn er veel plaatsen waar elektrische auto’s kunnen worden opgeladen.

Elektrische auto’s worden beschouwd als een groene optie. Dit is ook een voordeel wanneer je kijkt naar de opties voor het leasen van een elektrische auto voor bedrijfsdoeleinden. Als je bedrijf helemaal in het teken staat van milieuvriendelijkheid, dan is de keuze voor een elektrische auto snel gemaakt!

Welke elektrische lease auto kies je?

Of je nu kiest voor een nieuwe Peugeot of een elektrische Hyundai, je zult gegarandeerd besparen ten opzichte van de keuze voor een traditionele benzine auto.

Een elektrische auto leasen is ook een goed idee omdat deze auto’s minder kosten als je kijkt naar de belasting. Elektrische auto’s worden zelfs deels door de overheid vergoed omdat ze niet vervuilen zoals benzine auto’s dat wel doen.

Als je een elektrische bedrijfsauto leaset, is de bijtelling aanzienlijk lager

Als je een elektrische auto bezit en deze zowel voor je werk als in je vrije tijd gebruikt, betaal je veel minder belasting. Ook al zijn de extra belastingen op elektrische auto’s de laatste jaren gestegen, ze zijn nog steeds veel lager dan de belastingen op auto’s die vervuiling uitstoten. Op dit moment kost een elektrische auto 13% meer dan een gewone auto, en de gemiddelde bijtelling is 22%.

Mocht je ook een elektrische auto willen leasen, is het zaak om dit snel te doen, want diverse belastingvoordelen zullen de komende jaren waarschijnlijk verder worden afgebouwd. Zoals de subsidie op een elektrische (private lease) auto. Online private lease aanbieding(en) bekijken is een goed begin om binnenkort de stap te zetten naar elektrisch rijden! En om het nog mooier te maken heeft de overheid ook een nieuw subsidie beschikbaar gesteld. Lees op de volgende website van Leasem alles over de SEPP subsidie.

 

nl_NLNL