Shortlease is een vorm van autolease die zich onderscheidt door zijn flexibiliteit. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om voor een kortere periode een auto te leasen, zonder langdurige contracten en verplichtingen. In tegenstelling tot traditionele autoleasecontracten, varieert de looptijd van shortlease meestal tussen de één en twaalf maanden.

De voordelen van shortlease

Eén van de belangrijkste voordelen van shortlease zakelijk is de flexibiliteit die het biedt aan bedrijven. In tegenstelling tot lange termijn leases, kunnen bedrijven met shortlease gemakkelijk inspelen op veranderende behoeften of seizoensgebonden vraag. Dit maakt het bijvoorbeeld ideaal voor startende ondernemingen of bedrijven die tijdelijke projecten hebben waarbij extra auto’s nodig zijn.

Daarnaast is shortlease ook zeer geschikt voor bedrijven die snel een auto nodig hebben. Met traditionele autoleasecontracten kan het soms weken duren voordat een auto beschikbaar is. Met shortlease daarentegen, kan een bedrijf binnen enkele dagen al over een auto beschikken.

Kostenbesparing

shortlease kan ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren voor bedrijven. Omdat er geen langlopende contracten zijn, kunnen bedrijven gemakkelijk hun wagenpark aanpassen aan hun actuele behoeften. Dit betekent dat er geen ongebruikte auto’s zijn die geld kosten. Bovendien zijn de maandelijkse tarieven voor shortlease vaak concurrerend en bevatten ze meestal al de kosten van verzekering, onderhoud en pechhulp.

Geen langdurige verplichtingen

Een ander voordeel van shortlease is dat bedrijven niet gebonden zijn aan langdurige verplichtingen. Dit betekent dat ze geen financiële risico’s lopen als hun behoeften veranderen of als er onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden. Bedrijven kunnen eenvoudigweg het contract beëindigen wanneer ze dat willen, zonder hoge boetes of andere sancties. Mede hierdoor is flex lease een uitstekende keuze!

Shortlease of traditionele lease?

Hoewel zowel shortlease als traditionele autolease oplossingen bieden voor zakelijke mobiliteit, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen beide.

Looptijd: Zoals eerder vermeld, varieert de looptijd van shortlease meestal tussen één en twaalf maanden. Traditionele autoleasecontracten hebben daarentegen vaak een looptijd van twee tot vijf jaar. Dit maakt shortlease veel flexibeler en geschikter voor bedrijven die behoefte hebben aan kortdurende mobiliteitsoplossingen.

Kosten: Bij traditionele autoleasecontracten zijn de maandelijkse tarieven vaak gebaseerd op een vast bedrag per maand gedurende de gehele looptijd van het contract. Bij shortlease kunnen de tarieven per maand variëren, afhankelijk van de gekozen looptijd. Dit betekent dat bedrijven alleen betalen voor de periode waarin ze daadwerkelijk gebruik maken van de auto, wat kostenbesparend kan zijn.

Onderhoud en verzekering: Bij traditionele autoleasecontracten zijn bedrijven vaak zelf verantwoordelijk voor het regelen en betalen van onderhoud en verzekering. Bij shortlease daarentegen, zijn deze kosten meestal al inbegrepen in het maandelijkse tarief. Dit zorgt voor extra gemak en transparantie voor bedrijven.

Conclusie

shortlease is een flexibele en kosteneffectieve oplossing voor zakelijke mobiliteit. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om snel en eenvoudig aan hun mobiliteitsbehoeften te voldoen, zonder langdurige verplichtingen.

Met de voordelen van flexibiliteit, kostenbesparing en gemak ten opzichte van traditionele autoleasecontracten, is shortlease een aantrekkelijke keuze voor veel bedrijven. Overweeg daarom shortlease als u op zoek bent naar een flexibele mobiliteitsoplossing die uw concurrentiepositie kan versterken.

nl_NLNL