Dat auto’s snel hun waarde verliezen na aanschaf is algemeen bekend. Ben je toch op zoek naar een auto die waardevast is? Hieronder een overzicht van 10 auto’s die het minste afschrijven na 3 jaar tijd. Dit onderzoek is uitgevoerd door de Britse consumentenvereniging WhatCar. Zoals verwacht zijn het veelal duurdere auto’s dus je moet wel je portemonnee trekken voor een waardevaste auto uit de top 10!

Afschrijving auto

Afschrijving staat waarschijnlijk niet bovenaan jouw zorgenlijstje bij het kopen van een nieuwe auto, maar het is zeker belangrijk om over na te denken omdat het meestal meer is dan al de brandstof-, belasting- en onderhoudsrekeningen bij elkaar.

10: Range Rover

De nieuwste generatie Range Rover is net in de verkoop gegaan en net als zijn voorganger is het een enorm comfortabele, verfijnde en begeerlijke luxe SUV. De vraag is groot en de wachttijden zijn lang, waardoor het gemakkelijk te begrijpen is waarom de nieuwe Range Rover naar verwachting zijn waarde zo goed zal behouden. Na drie jaar zal deze auto naar verwachting 75,3 procent van zijn nieuwwaarde behouden.

9: Mercedes CLA Shooting Brake

Dankzij de hoge laadklep en de smalle kofferruimte is de CLA Shooting Brake verre van de meest praktische stationwagen, maar dankzij het aantrekkelijke interieur, de sterke motoren en de goede rijervaring heeft hij veel aantrekkingskracht. Na 3 jaar zal de waarde nog zo’n 75,8 procent van de nieuwwaarde bedragen.

8: Volkswagen California

Deze bus is de laatste tijd steeds populairder geworden en altijd een veilige investering. Na drie jaar is deze populaire kampeerauto nog 78,1 procent van de nieuwwaarde waard.

7: Range Rover Evoque

Op zeven staat de Range Rover Evoque met 79,3 procent. Net als bij de full-size Range Rover is de vraag naar de ‘mini-me’ Range Rover Evoque erg groot. Het helpt dat hij goed rijdt, mooi van binnen en ook redelijk praktisch. De instapversie van de 2,0-liter D165 dieselmotor behoudt zijn waarde het best.

6: Porsche Macan

Met 80,5 procent staat de Porsche Macan op de zesde plaats. De Macan is een van de meest vermakelijke sport-SUV’s op de markt, maar als hij is uitgerust met luchtvering, kan hij met een druk op de knop veranderen van een comfortabele cruiser in een beest. Voeg daarbij een hoogwaardig interieur en het gewilde Porsche-embleem, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom het op deze lijst staat.

5: Porsche 718 Boxster Syder

Op 5 staat de Porsche 718 Boxster Syder met 81,3 procent waardebehoud na 3 jaar. Alle Boxsters zijn geweldig om te rijden, maar de Spyder-versie is vooral overtuigend dankzij de op maat gemaakte ophanging en het glorieuze geluid dat de 4,0-liter zescilinder-in-lijn maakt. Ja, het kost u vooraf veel geld, maar u krijgt er veel van terug als u het verkoopt.

4: Volkswagen Multivan

De Volkswagen Multivan staat op plek 4 met 82,8 procent. De Volkswagen Multivan is een van de duurdere keuzes in de MPV-klasse, maar het is een voertuig dat zeer goed zijn waarde behoudt, vooral in de 1.4 TSI eHybrid Life-versie.

3: Porsche 718 Cayman

Met 83,6 procent staat de Porsche 718 Cayman in de top 3. De Porsche 718 Cayman is geweldig om in te rijden, vooral met de 4,0-liter motor in de GTS en GT4, die tot een onstuimige 8000 tpm draaien. De laatste is echter het model dat zijn waarde het beste behoudt en biedt 20 pk meer dan de GTS.

2: Lamborghini Urus

De Lamborghini Urus is een van de meest exotische SUV’s die er te koop zijn, en combineert een verbluffende snelheid met voldoende functionaliteit om elke dag bruikbaar te zijn. En het is zelfs financieel zinvol, aangezien de auto zeer waardevast is. Deze auto staat op de 2e plek met een waard behoud van 85,9 na 3 jaar.

1: Porsche 911

Op nummer 1 staat de Porsche 911, de koning van het waardebehoud. Na 3 jaar is deze auto nog 86,3 van de nieuwwaarde waard. In elk opzicht is de Porsche 911 een opwindende sportwagen. De GT3-variant tilt de zaken echter naar een ander niveau, omdat hij sublieme handling combineert met extreme prestaties en een van de best klinkende motoren heeft die ooit zijn gebouwd. Dit alles betekent dat de vraag het aanbod enorm overtreft, en het heeft de hoogste inruilwaarde van alle auto’s die momenteel te koop zijn.

Welke auto staat op jullie lijst? Laat het ons weten in de reacties!

 

nl_NLNL