Ieder jaar doet de consumentenbond een onderzoek naar wat de meest betrouwbare automerken zijn. Dat is natuurlijk een fijn lijstje om bij de hand te hebben als je op zoek bent naar een nieuwe auto! Tegenwoordig staan de auto’s bol van de elektronica en dit kan helaas ook vaak als gevolg hebben dat er lampjes op het dashboard beginnen te branden (of natuurlijk een icoontje op je volledig digitale dasboard).

Lees snel verder over wat er uit de enquête van consumentenbond is gekomen.

Meest betrouwbare merk

Zoals je ongetwijfeld vaak te horen krijgt op verjaardagen van je ooms en tantes, Japanse of Zuid-Koreaanse auto’s zijn degelijke bakken. En ze hebben gelijk! In de top 10 staan maar liefst 9  merken uit Japan of Zuid-Korea, niet slecht!

In 2021 was Mitsubishi nog de koploper nu is dat Suzuki (stond vorig jaar op 2). Suzuki heeft 5 modellen op de weg rijden die hoger dan 7,4 scoren, het gaat hierbij vooral om de Celerio, de Ignis, Swift, SX4 en Vitara. Hierbij het complete lijstje:

Merk Cijfer
 1. Suzuki 8,5
 2. Mitsubishi 8,4
 3. Subaru 8,3
 4. Toyota 7,9
 5. BMW
Honda
Mazda
7,6
 8. Kia
Lexus
7,5
10. Hyundai 7,2
11. Seat 7,1
12. Mercedes-Benz 7,0
13. Dacia
Skoda
6,9
15. Volvo 6,8
16. Opel 6,6
17. Audi 6,5
18. Nissan
Peugeot
Volkswagen
6,4
21. Fiat
Ford
Renault
6,1
24. Citroën 6,0

Welke auto komt het beste uit de enquête?

Als we kijken naar welke auto het meest betrouwbaar is dan gaat het om de Mitsubishi ASX. Een fijne auto om naar te kijken maar dus ook zeer betrouwbaar volgens de ondervraagden. Dit is een compacte SUV van het Japanse merk en is sinds 2012 op de weg te vinden. Volgens de consumentenbond is slechts 1 procent van de ASX-rijders is het afgelopen jaar stilgevallen, andere minder urgente reparaties kwamen ook bijna niet voor.

De conclusie?

Wil je een lekker betrouwbare auto hebben? Ga dan voor een Japans of Zuid-Koreaans model! Al jaren blijken deze auto’s voor weinig problemen te zorgen waarmee je onbezorgd de weg op kan. Verder lezen of volgend jaar meedoen aan het onderzoek? Bezoek dan de site van de consumentenbond.

nl_NLNL